Oglarski dnevi v Rutah 2017

V petek in soboto, 28. in 29. julija 2017, sta Društvo oglarjev Rute in Kulturno umetniško društvo Gozd Martuljek v sodelovanju s Festivalom KAMRICA na Kopišču v Gozdu Martuljku pripravila že 16. tradicionalne Oglarske dneve.

KUD Gozd Martuljek in Zavod Inter-m, Festival KAMRICA so ob tem pripravilo dvodnevni otvoritveni program, v okviru katerega je bil predstavljen  pomen ohranjanja slovenske narodne in kulturne dediščine, tradicije in običajev ter slovenske narodne pesmi kot pomembne identitete našega naroda. 


Prikaz življenja izpred 5500 let

Turistično narodopisno društvo Razkrižje

Letošnje oglarske dneve so obiskali tudi praljudje iz prazgodovinske naselbine Gradišče na Šafarskem.

Člani Turistično narodopisnega društva Razkrižje so prikazali del življenja tedanjih prebivalcev, njihovega načina življenja, nekaterih opravil in prehranjevanja.

Obiskovalci so lahko poskusili razkriško kulinarično posebnost Razkriške pogačice in Razkriške mlince,  vino vinske kraljice Martine XVIII ter izdelke iz zeliščnega vrta Tivadar.

 

Povabilo v Razkrižki kot

Vabljeni na obisk prazgodovinske naselbine Gradišče:

  Povabilo v Razkrižki kot

Pomen ohranjanja tradicije ter narodne in kulturne dediščine

Na 1. Festivalu Kamrica, ki je potekal 8. junija 2017 na Razkrižju, so nastopili tudi Marjetka Popovski, Danica Butinar in Marko Stare.

V okviru Oglarskih dni 2017 so predstavili pomen ohranjanja slovenske narodne in kulturne dediščine, tradicije in običajev ter slovenske narodne pesmi kot pomembne identitete našega naroda.